Bazaar – Alışveriş Ve Yaşam Dergisi

Yaşlanmayı Önleyen 5 Süper Yiyecek

admin 13 Haziran 2014 Genel, Gündem, Haber, Yaşam Yorumlar Kapalı
Yaşlanmayı Önleyen 5 Süper Yiyecek

Beslenmenize dahil edeceğiniz pek çok besin öğesi, antioksidanlar, vücudunuzda kırışıklığa yol açan kanserli hücrelerin gelişmesini önler. Hastalıkların olmadığı bir hayat, size gençlik olarak geri döner.

 

domates

 

 

 

 

 

 

Domates

Serbest radikallerle mücadele eden likopen adlı antioksidan, domateste bol miktarda bulunur. Likopen, akciğer kanseri dahil bazı kanser türlerine karşı korunmada yardımcı olur.

 

patlican

 

 

 

 

 

 

Patlıcan

Mor renkli bu sebze, rengini ve yaşlanma karşıtı gücünü nasunin maddesinden alır. Bu besin maddesi, kan akımını keserek kanserli hücrelerin yayılmasını engellemeye yardım eder. Araştırmalar, nasunin maddesinin serbest radikallerin sinir hücrelerine zarar vermesiyle oluşan Alzheimer hastalığının gelişmesini yavaşlattığını da ortaya koydu.

 

biber

 

 

 

 

 

 

 

Kırmızı biber

Bağışıklık sistemini destekleyen bu sebze yüzde 60′tan fazla C vitamini içerir. Bu da mikrop ve bakterilerle savaşan beyaz kan hücreleri üretimini tetikler. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, beslenme planına yüksek oranda C vitamini dahil edenlerin daha az kırışıklık sorunu yaşadığı, çünkü besin maddesinin kolajen üretimini artırdığı ortaya kondu.

 

 

reyhan

 

 

 

 

 

 

Reyhan

Bu bitkinin tıbbi özelliklerinden biri, antioksidan öjenol içermesinden ileri geliyor. Laboratuvar çalışmalarında, bu bileşiğin rahim ağzı kanser hücrelerinde antikanserojen aktiviteye yol açarak, hücrelerin kendini imha etmesini sağladığı tespit edildi.

 

bruksel

 

 

 

 

 

 

 

 

Brüksel lahanası

Hücrelerimiz, doğal tümör baskılayıcı genlerle donatılmış durumda. Brüksel lahanasında bulunan sülfür bileşikleri, tümör gelişimine yol açan enzimleri engelleyerek bu genlere yardım edebilir. Yapılan çalışmalarda, sülfürün, inflamasyon artışıyla oluşan eklem iltihabının tedavisinde ve kıkırdak koruyucu proteinlerin aktive olmasında rolü olabileceği de ortaya kondu.

 

 

 

Begen Paylas !

Yazar

Comments are closed.