Antalya’da 7 yıldır uyuşturucu madde kullanan 23 yaşındaki Şenay Atılgan’ın yardım çığlıklarına bir hayırsever kayıtsız kalmadı.
Antalya‘da 7 yıldır uyuşturucu madde kullanan 23 yaşındaki Şenay Atılgan’ın yardım çığlıklarına bir hayırsever kayıtsız kalmadı. Özel bir hastanede tedavi altına alınan genç kızın en büyük hayali ise babası ile kol kola dışarıda gezmek ve yeniden spor hayatına dönebilmek.
Merkez Kepez ilçesinde babası Murat Atılgan‘la yaşayan Şenay Atılgan’ın hayatı 16 yaşında bir arkadaşının “Dene sıkıntılarını unutursun” önerisiyle başladığı uyuşturucu maddeyle karardı. Ailesinin tüm çabalarına rağmen maddeden uzaklaşamayan genç kızın hayalleri de bir bir yok olmaya başladı. Uyuşturucunun esiri olmadan önce kick boks eğitmeni olan Şenay, birçok kez denemesine rağmen maddenin etkisinden kurtulamadı. Uyuşturucuya başladığı için büyük pişmanlık duyan Şenay, babasının desteği ile yeniden tedavi olmaya karar verdi. Baba Murat Atılgan‘ın ise kızının tedavisini karşılayacak maddi durumu yetersizdi. Kızının gözünün önünde erimesinden büyük üzüntü duyan babanın yardımına bir hayırsever koştu.
YÜZÜ GÜLÜYOR
Şenay’ın, Özel Medisu Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Erhan Ünüvar tarafından tedavisine başlandı. Tedavisinde iki günü geride bırakan Şenay’n bir hayli mutluluk duyduğu görüldü. Vücuduna yerleştirilen çip ve alacağı terapilerle genç kızın 2 ay içinde hayatında büyük değişiklik olması bekleniyor. Şenay’ın en büyük hayali ise taburcu olup babası ile gezmek ve spor hayatına geri dönmek.
51 yaşındaki Murat Atılgan, “Çok sağolsun bir iş adamıymış, kimliğini açıklamak istememiş. Bugün kızım hastaneye yattı sağolsun. Kızım kurtulacak. Allah tuttuğunu altın etsin. Çok memnunum. Her şeyden yoksundu uyuşturucu içiyordu ama beni de yanında köle etmişti. Çok zor bir şey Allah kimsenin başına vermesin. Anne ve babalar çocuğunu takip etsin. Dışlamasın. Şu an bir fidan kurtarılıyor. En büyük hayalim gezdirmek, tozdurmak ve ihtiyaçlarını karşılamak” dedi.
BABASIYLA KOŞACAK
Hayırsevere desteklerinden dolayı teşekkür eden Şenay Atılgan ise, “Uyuşturucudan kurtulma kararı verdim. Ama maddi gücümüz yoktu. Teşekkür ediyorum, ismini bile bilmediğim bir insan sayesinde hayatımız kurtuluyor. Şu an hem babam hem ben bambaşka bir duygu yaşıyoruz. Bağımlı olmaktan kurtuluyorum. İlk adımı attık. İyileşip babamla birlikte koşmayı hayal ediyorum. Dün gece uyurken hiçbir umudum yoktu ama bu sabah o haberle uyanmak bambaşka bir şey” ifadelerini kullandı.
“BİR FİDAN KURTULUYOR”
Kızının sağlığına kavuşacağı için büyük mutluluk duyan baba Murat Atılgan, “Kızımın hastanede tedavisine başlandı. Yaşama kaynağım kızım kurtulacak. İşadamının Allah tuttuğunu altın etsin. Kızım daha önce her şeyden yoksundu uyuşturucu içiyordu. Beni de yanında köle etmişti. Şu an bir fidan kurtarılıyor” dedi.
ÇİP TEDAVİSİ
Şenay’ın durumunu yakından takip eden Psikiyatrist Uzman Dr. Deniz Şimşek, Şenay Atılgan’ın uzun yıllardır madde kullandığını belirterek, birçok tedavi denemesine rağmen fazla bir yol alınamadığını kaydetti.
Şenay’ın maddeden kurtulmak için birçok yöntem denemesi ve ardından başarılı olamaması nedeniyle bir hayal kırıklığı olduğunu dile getiren Şimşek, “Şenay’ın tedavisinde farklı bir süreç izleyeceğiz. İlk olarak Şenay’ın vücudundan maddenin arınmasını sağlayacağız. Daha önce ağızdan ilaçlarda bir başarı sağlanamamış. Cilt altına yerleştireceğimiz çiple, kana her gün düşük dozda maddenin yapıştığı bölümleri kapatacak bir ilaç tedavisi olacak. Zamanla kişinin maddeye duyduğu ihtiyaç kaybolacak” diye konuştu.
“2 HAFTADA DEĞİŞİM BAŞLAYACAK”
Bu süreçte hasta ile yakından ilgilendiklerini belirten Şimşek, “Terapilerin yanı sıra beslenmesine ağırlık vereceğiz. Burada en önemli olan nokta hastanın tedaviyi istemesi. Verdiğimiz ilaç iki hafta etkili olacak. Ardından kişinin hayatında anormal değişimler olacak” dedi.
“MADDE ZAMANLA ANORMAL OLMAK İÇİN ALINIYOR”
Her kişinin maddeyi farklı amaçlarla kullandığını aktaran Şimşek, “Aile çocuklarının içine kapanması, öfkeli, yalan söylemesi, yorgunluğu ve derslerindeki ani düşme olduğu zaman dikkat edilmelidir. Cezalandırıcı olunmamalı ve çocuk dışlanmamalıdır. Madde kullanımı başta haz için alınsa da, kişi bir süre sonra bunu normal olmak için kullanıyor. O arayış haz arayışı değil, normal olmaktır. Amacımız bu kısa döngüyü kırmak” dedi.
“MADDE KULLANIM YAŞI DÜŞÜYOR”
Son zamanlarda maddenin bayanlar tarafından fazla tercih edildiğini ve kullanım yaşının hızla düştüğünün altını çizen Şimşek, “Yaş aralığının 13-14′lere düştüğünü görüyoruz. Bu da tehlikenin boyutunu gösteriyor. Madde bizim eski düşündüğümüz gibi değil. ‘Bizi bulmaz, bize gelmez, benim çocuğum kullanmaz’ gibi değil. Eskiden sadece televizyonda görünürdü. Ama şimdi yanı başımızda” ifadelerine yer verdi.
Şimşek, madde kullanımının önlenmesi tedavisinde kurum ve kuruluşların işbirliği içinde olması gerektiğinin önemli olduğunu sözlerine ekledi
Comments are closed.